Broderie d’art aan en afhechten/ attach and bind off

(for english scroll down)

Deel 5 aan en afhechten

In dit blog leg ik je uit hoe je het beste kunt aanhechten en afhechten. Je hebt twee methodes om aan te hechten. Beide methodes leg ik uit.

Aanhecht methode 1

De eerste methode heb ik geleerd op een cursus. Deze methode is niet mijn favoriet. Draai de draad om je vinger zodat je deze makkelijk op kunt pikken. Ik houd mijn vinger aan de onderkant van de stof. Met mijn luneville naald prik ik door de stof  heen en trek de draad door de stof heen. Met mijn rechterhand houd ik de draad vast. Mijn linkerhand is onder de stof. Op deze manier voorkom ik dat ik de draad uit de stof trek. Ik steek mijn naald nogmaals in de stof en trek de draad nogmaals door de stof omhoog. Dit doe ik nog tweemaal op dezelfde plek. Nu is je draad aangehecht. Het nadeel aan deze methode is dat als ik aan het borduren ben en mijn lus loslaat, ik al mijn kralen en pailletten op de grond heb liggen.

Aanhecht methode 2

De alternatieve methode die ik graag gebruik gaat als volgt. Wederom draai ik de draad om mijn vinger heen. Ik pik de draad op, maar trek de draad niet door de stof heen! Ik laat hem als een lusje om mijn naald zitten. Ik ga met mijn naald terug de stof in en trek nu beide draden, die het lusje vormen, door de stof en door de lus heen omhoog, door de stof heen.     Dit doe ik twee maal. Als ik dit heb gedaan, trek ik een van de twee draden door de stof heen. De andere draad laat ik zitten. Daar werk ik mee verder. Het voordeel van deze methode is dat mijn werk gezekerd is, mijn kralen en pailletten liggen niet op de grond als ik een lusje laat schieten. Ook hoef ik mijn draad niet aan de bovenkant vast te houden.

Afhechten

Afhechten is niet heel moeilijk. Ben je klaar met borduren, dan steek je je naald in het laatste gaatje van je steek. Je maakt drie kleine steekjes, let op dat je niet door dezelfde lus gaat, maar ernaast steekt! Haal je draad door en knip hem af. Nu ben je klaar!

(English) Part 5 How to attach and bind of your thread.

In this blog I’ll explain to you how to attach and bind-off your thread. I’ll explain two different types of attaching methods.

Attach method 1

First I wrap the thread around my finger. I pull the thread through the fabric and hold the thread with my right hand. My left hand is under the fabric. I stich again and pull the thread through the fabric again. I repeat this two times. Now the thread is attached. I don’t like this way to attach the thread. This is because I think its clumsy and, when I make a mistake and don’t pull out the loop, all my sequins and beads are on the floor.

Attach method 2

There is an alternative method which I developed myself. Again I wrap the thread around my finger. I pull it up, but I keep a loop! I don’t pull the thread all the way through the fabric. I go back through the loop en pull both threads up. After the second stitch I pull both threads up. One will come out completely. I will leave this one and start stitching with the loop. With this methode, when I loose a loop, my beads and sequins will not fall on the floor, because the end is stuck on the fabric.

Binding off

Binding off the thread is not that difficult. When I am finished with stitching and made my last stitch, I make three very small stitches in the same hole. I don’t go through the same loop, but next of it. When I’ve done this, I cut the thread off, pull the last bit of thread through the fabric. And I am done!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.